HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Psikolojinin Cilde Etkisi

09-11-2021 14:29
Psikolojinin Cilde Etkisi

Psikolojinin Cilde Etkisi

Zihinsel sağlığın bozulması ve stres seviyesinin artması cilt sağlığını olumsuz yönde etkiler. Psikolojik durumun kötü olması, depresyon ve duygusal faktörler akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının oluşmasına zemin hazırlar. Negatif duygu durumları cildi olumsuz yönde etkileyebildiği gibi pozitif duygu durumları da cildi olumlu yönde etkileyebilmektedir. Ruh halinin kötü olması ve yüksek stres cildin nem dengesini bozarken aynı zamanda cildin yaşlanma sürecini de hızlandırır. Stres seviyesinin artması ciltteki yağlanmayı arttırarak akne ve sivilcelerin çıkmasına neden olur. Zihinsel olarak kötü hissetmek ciltte bozukluklara neden olur ve ciltte meydana gelen sorunlar kişinin kendini beğenmemesine ve öz güven sorunu yaşamasına sebep olarak kişiyi büyük bir döngüye sürükler. Böyle bir durumda ruh sorunları cilt problemlerini tetiklerken ciltteki sorunlar da ruh sorunlarını tetikler. Ortaya çıkan bu döngüden çıkabilmek için cilt bakımını ihmal etmemek ve cilt bakımını düzenli olarak uygulamaya devam etmek son derece önemlidir. Bu süreçte cilt tipinize uygun olmayan ve aşırı kimyasal içeren cilt bakım ürünlerinden uzak durmalısınız.
 

Olumsuz Psikolojik Durumun Cilde Zararları Nelerdir?

 
Negatif duygular, kaygı, üzüntü ve öfke gibi durumlar ciltte döküntü, kaşıntı, egzama ve kızarıklık gibi sorunlara neden olabilir. Cilt problemlerinin ve zihinsel problemlerin birbirini etkilediği bu çıkmazdan kurtulabilmek için psikolojik destek almak ve cildinize ihtiyaç duyduğu bakımı yapmak sizi rahatlatacaktır. Özellikle yağlı ve hassas cilt tipine sahip insanların stresli ve kaygılı süreçlerinde cilt sorunlarında artış olabilmektedir. Olumsuz psikolojik durumun cildiniz üzerinde yarattığı etkiyi azaltmak için cilt yapınıza uygun bir bakım rutini uygulayabilirsiniz. Rose Makyaj’ daki yüz temizleme jelleri, peelingler, maskeler, nemlendiriciler ve yüz yağlarından oluşan etkili bir cilt bakım rutini ile cilt sorunlarınızla vedalaşabilirsiniz. Çevresel ve genetik etkenlerin yanı sıra hormonal ve olumsuz duygu durumları da ciltteki gözeneklerin genişlemesine neden olabilmektedir. Cildin esnekliğini arttırmak ve sıkılaşmasını sağlamak için Garnier Botanik Üzüm Suyu içeriğine sahip yüz temizleme jelini cilt bakımınıza ekleyebilirsiniz. Siyah nokta oluşumunu engelleyen Garnier Botanik Üzüm Suyu temizleme jeli aynı zamanda cildi derinlemesine temizler.
 

Olumlu Psikolojik Durumun Cilt Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

 
Sağlıklı ve parlayan bir cilde sahip olmanın yolu serotonin hormonunda saklı. Vücutta serotonin hormonunun seviyesi yükseldiğinde kan akışı hızlanır bu durum da cilt yenilenmesinin daha kolay olmasını sağlar. Cilt sağlığına doğrudan etkisi bulunan serotonin, vücudumuzda ve zihnimizdeki pek çok şey üzerinde de dengeleyici bir etkiye sahiptir. Serotonin hormonunun yanı sıra cilde parlaklık ve canlılık kazandıran bir diğer hormon ise melatonindir. Melatonin, vücudun uyku düzenini sağlayarak vücudumuzun ve zihnimizin dolayısıyla da cildimizin sağlıklı olmasına katkı sağlar. Cildinize bakım yapmanın sakinleştirici bir etkisi vardır. Bakım yaparken cildinize dokunduğunuzda beyindeki oksitosin hormonu tetiklenir ve bu durum dinginleşmenizi sağlar. Ayrıca aynı durum makyaj yaparken de geçerlidir. Bu konuda yapılan araştırmalara göre cilt bakımı ve makyaj yapılmasının beyinde meydana gelen hasarları iyileştirici bir etkiye sahip olduğu ileri sürülmüştür. Cildinizi rahatlatacak ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak cilt bakım ürünleri ve makyaj malzemeleri Rosa Makyaj’ da sizleri bekliyor. İlgi gösterdiğiniz ve bakım yaptığınız cildiniz psikolojik sağlığınız üzerinde de olumlu etkiler yaratacaktır.
 

Psikolojinin Cilt Üzerindeki Etkilerini İyileştirmek İçin Rose Makyaj Yanınızda

Cilde en çok zarar veren etkenlerden biri strestir. Stres seviyesi yükseldiğinde cilt bu duruma karşı hemen reaksiyon geliştirir. Stres, vücudun bağışıklığını azaltarak dışarıdan gelen zararlı maddelerin cilde girişini kolaylaştırır. Bu durumda cilt gerginliği, kaşıntı, kızarıklık, hassasiyet ve sivilcelere neden olur. Cilt sağlığının ve vücut sağlığının korunması için mümkün olduğunca stresten uzak durmaya gayret etmelisiniz. Stres, kaygı, öfke ya da olumsuz psikolojik durumlardan dolayı meydana gelen cilt kusurlarınızı gidermek için etkili ve düzenli bir cilt bakım rutini uygulamasınız. Doğal kaynaklı içeriklere sahip ve doğru cilt bakım ürünleri ile cildinizi eski parlaklığına ve canlılığına kavuşturabilirsiniz. Stres ve kötü ruh halinin neden olduğu kırışıklık ve ince çizgilerden kurtulmak için doğal içeriğe sahip Diadermine Botolog kırışıklık karşıtı gündüz kremini kullanabilirsiniz. Kırışıklıkları azaltırken aynı zamanda cilt yapısını yeniler ve daha genç görünmenizi sağlar. Ek olarak Garnier Nem Bombası kağıt yüz maskesi de cildinize ferahlık hissi verirken daha canlı ve taze bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Sağlıklı bir cilde sahip olmak ve olumsuz psikolojik durumların cildinizdeki etkisini azaltmak için Rose Makyaj cilt bakım ürünlerini ve makyaj ürünlerini deneyerek kendiniz için bir iyilik yapabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.