HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hassas ve Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

09-11-2021 14:39
Hassas ve Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Hassas ve Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Cilt, vücudumuzun en önemli ve en hassas parçalarından biridir. Yaşadığınız çevre, stres, beslenme düzeni ve genetik gibi etkenler cilt tipinizin belirlenmesinde rol oynar. Herkesin cilt tipi birbirinden farklıdır. Bu nedenle ciltte meydana gelen problemler de farklılık göstermektedir. Normal cilt, karma cilt, yağlı cilt ve kuru cilt olmak üzere dört farklı cilt tipi bulunur. Cilt tipleri ve cilt sorunları kişisel olduğundan dolayı cilt bakım rutinleri de kişiseldir. Cildinize en doğru bakımı yapmak için ilk yapmanız gereken cilt yapınızı ve cildinizin özelliklerini keşfetmek olmalıdır. Cilt tipinize uygun bakımı ve temizliği yaparak sağlıklı ve ışıldayan bir cilde sahip olursunuz. Cilt tipleri arasında en çok cilt sorunu yaşayan ciltler yağlı ve hassas ciltlerdir. Cildinizdeki fazla yağdan kurtulmak ve cildinizin hassasiyetini yatıştırmak için ihtiyacınız olan temizlik ve bakım ürünlerinin farklı çeşitlerini Rose Makyaj’ da kolaylıkla bulabilirsiniz.

 
 

Yağlı Ciltlerin Özellikleri ve Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakımı

Yağlı cilde sahip olan kişilerin cildindeki sebum üretimi diğer cilt tiplerine göre daha fazladır. Cildi dış etkenlere karşı koruma işlevine sahip olan sebum, yağ bezeleri tarafından üretilir. Vücudun pek çok yerinde yer alan sebum, cildi dışarıya karşı korumak için nemi içeride tutar. Fakat birçok farklı nedenden kaynaklı olabilecek bir şekilde cildinizin nem dengesi bozulduysa bu durumda cilt daha yüksek seviyede sebum üretir. Bu durumda da cilt yağlanmaya başlar. Yağlı cilde sahip olan kişilerin gözenekleri geniş ve daha açıktır. Akne, sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunlarına daha yatkındırlar. Cildinizin nem dengesini yeniden sağlamak ve ciltteki yağlanmayı azaltmak için doğru temizlik ve bakım ürünleri kullanmalısınız. Cildin yağ dengesini korumak için cildi kurutmadan ve cilde zarar vermeden bakım yapmalısınız. Yağlı ciltlerin bakım rutinindeki olmazsa olmazlardan biri doğru ve eksiksiz cilt temizliğidir. Cilt yapınıza uygun ve sebum düzenleyici etkisi bulunan yüz temizleme ürünleri ile cildinizi tahriş etmeden günlük cilt temizliği yapmalısınız. Neutrogena Visibly Clear Pore yüz temizleme jeli ile cildinizde tahrişe ve hassasiyete neden olmadan cildinizde aşırı yağdan meydana gelen parlamayı gözle görülür seviyede azaltabilirsiniz. Cildinizdeki sebum dengesini sağlamanın bir yolu da makyaj temizliği yapmaktır. Makyaj kalıntıları ve makyajın neden olduğu kir cildinizdeki gözeneklere dolarak gözeneklerin büyümesine sebep olur. Bu da cildin daha fazla yağlanmasına ve siyah noktaların, sivilcelerin artmasına yol açar. Yağlı cilde sahip olanların dikkat etmesi gereken bir diğer önemli konu nemlendirici kullanmaktır. Cildinizdeki nem ve sebum dengesini sağlamak için cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile yüzünüzü günde iki kez nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Ayrıca yağlı ciltler için yapabileceğiniz yararlı şeylerden biri beslenme düzeninize dikkat etmektir. Ciltte yağlanma meydana getirecek besinlerden uzak durarak ve cilt bakım rutininize sadık kalarak hayalinizdeki cilde sahip olabilirsiniz. Yağlı ciltler için gereken temizlik ve bakım ürünlerini Rose Makyaj’da bulabilirsiniz.
 

 

Hassas Ciltlerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Normal cilt tiplerine oranla iç veya dış etkenlere daha fazla tepki gösteren hassas ciltlerde yanma, batma, kızarıklık ve kaşınma gibi durumlar gözlenir. Genetik faktörlere bağlı olarak ciltteki koruyucu tabaka ve yağlar yeterli düzeyde olmayabilir. Bu durumda cildin her şeyden kolayca etkilenmesine ve tahriş olmasına neden olur. Hassas ciltlere bakım yapılırken çok dikkatli olunması gerekir. Hassas ciltler için yapılması gereken en önemli şey cilt bariyerini güçlendirmektir. Cilt bariyerini güçlendirirken aynı zamanda ciltte meydana gelen kızarıklık, yanma ve batma gibi rahatsızlıkları da yatıştırmalısınız. Hassas ciltler için en zor adımlardan biri cilt temizliğidir. Çünkü temizlik sonrası cildiniz kurur ve rahatsızlık meydana gelir. Bu durumu ortadan kaldırmak için hassas ciltler için geliştirilen içerisinde SLS bulunmayan temizlik ürünlerini kullanmalısınız. Hassas cilt tiplerinin yapması gereken bir diğer önemli şey ise cilde ihtiyaç duyduğu nemi vermektedir. Cilt bariyerini güçlendirmek ve cildinizi dış etkenlere karşı korumak için alkol ve parfüm içermeyen nemlendiricileri tercih etmelisiniz. Hassas cilde sahip kişilerin yapması gerekenlerden biri de nemlendirici ve yatıştırıcı maskeleri kullanmaktır. Ayrıca hassas cildinize yapabileceğiniz en büyük iyilik düzenli olarak UV korumalı güneş kremi kullanmaktır. Pullanma ve kızarıklık gibi sorunlar güneş ışınları ile birlikte daha çok tetiklenir. Bu nedenle cilt yapınıza uygun UV korumalı güneş kremlerinizi bulutlu günlerde bile kullanmaya devam etmelisiniz. Cildinizdeki hassasiyeti yatıştırmak için ihtiyacınız olan tüm ürünler Rose Makyaj’da.
 
 
 
 

Rose Makyaj’ın Bakım ve Temizlik Ürünleri İle Hassas ve Yağlı Ciltlerinize Daha İyi Bakın

Normal ve karma cilt tiplerine göre çok daha fazla sorun yaşayan yağlı ve hassas ciltler için en uygun ve en gerekli bakımı yaparak cilt problemlerinizi azaltabilirsiniz. Yağlı ciltler mutlaka yapılması gereken cilt temizleme, sebum dengesini sağlama, nemlendirme ve cilt parlaklığını azaltma aşamaları ile cildinizdeki sorunlardan kurtulabilirsiniz. Yağlı ciltler için yağ dengesini sağlayacak temizleme jelleri, maskeler ve nemlendirici gibi pek çok bakım ürününü Rose Makyaj’ da bulabilirsiniz. Farklı markaların cilt bakım ürünlerini sizler için bir araya getiren Rose Makyaj, yağlı ve hassas cilt sorunları ile mücadele etmenize yardımcı olur. Hassas ciltlerin ihtiyacı olan nemi sağlayacak gece ve gündüz nemlendiricileri ve hassasiyeti yatıştıracak maskeler en uygun fiyatlarla Rose Makyaj’ da.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.