HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Cilt Kuruluğuna İyi Gelen Maskeler Hangileridir?

09-11-2021 14:59
Cilt Kuruluğuna İyi Gelen Maskeler Hangileridir?

Cilt Kuruluğuna İyi Gelen Maskeler Hangileridir?

Ciltteki nem oranının düşük seviyelerde olması nedeniyle meydana gelen cilt kuruluğu mevsimsel olabileceği gibi aynı zamanda genetik faktörlerden de kaynaklanabilir. Kuru cildin neden olduğu bazı rahatsızlıklar şunlardır; Kaşıntı Kızarıklık Pullanma Soyulma Derin çatlaklar İnce kırmızı çizgiler Çevresel ve genetik etkenlere bağlı oluşan cilt kuruluğu, ciltteki nem ve su dengesinin bozulmasından kaynaklar. İhtiyacı olan nemi ve suyu bulamayan cilt gerginleşir ve hassaslaşır. Cilt kuruluğu yaşıyorsanız ve kızarıklık, pullanma ve kaşıntı gibi rahatsızlık veren belirtileriniz varsa bunları ortadan kaldırmak için cildinize ihtiyaç duyduğu bakımı yaparak cildinizi derinlemesine beslemeye dikkat etmelisiniz.
 

Cilt Kuruluğu İçin Neler Yapılmalıdır?

 
Cilt kuruluğu, genetik özellikler nedeni ile ortaya çıkabilirken mevsim geçişlerinde de ortaya çıkabilir. Yaygın olarak kış aylarında görülen cilt kuruluğu çok büyük bir rahatsızlık gibi gözükmese de kişilerin hayat kalitesini düşürebilmektedir. Cilt kuruluğu yaşıyorsanız cilt temizliği sırasında alkol içeren temizlik ürünleri ve sabun kullanmaktan kaçınmalısınız. Özellikle kış aylarında duştan sonra ya da yüzünüzü yıkadıktan sonra cildiniz tam olarak kuruduğundan emin olmadan dışarıya çıkmamaya özen göstermelisiniz. Ek olarak cildinizi gün içerisinde en az iki defa mutlaka nemlendirmelisiniz. Cilt kuruluğuna neden olan bir diğer etken ise su tüketiminin az olmasıdır. Cilt kuruluğu ile mücadele etmek cildinizi nemlendirirken aynı zamanda yeterli miktarda su tüketmeye gayret etmelisiniz. Cilt yapınıza uygun olan nemlendirici kremler, temizleyici ve hassasiyeti yatıştırıcı jeller ya da nemlendirici maskeler kullanarak da cilt kuruluğunuzu azaltabilirsiniz. Ayrıca E vitamini, A vitamini, çinko ve omega-3 yağ asidi takviyesi de cilt kuruluğunun giderilmesine yardımcı olur. Sağlıklı ve taze bir cilde sahip olmak için beslenme düzenine de çok dikkat edilmelidir. Rose Makyaj’ daki nemlendirici kremler, temizleyici jeller ve serumlar ile cildinizdeki mat görünümü ve kuruluğu giderebilirsiniz.
 

Cilt Kuruluğu İçin Hangi Maskeler Kullanılmalıdır?

 

 
Kuru ve pul pul dökülen cilde sahip insanların en büyük problemi ciltlerini sürekli nemli tutmak zorunda olmalarıdır. Cilt kuruluğunu mevsimsel olarak yaşayan veya sürekli yaşayan kişilerin cildi nemi kaybetmeye son derece elverişlidir. Sürekli olarak nemlendirilse de nemini hızlıca kaybeden cilt bir süre sonra kızarmaya, kaşınmaya ya da çatlamaya başlar. Kuru, gergin, mat ve hassas olan cildiniz için nemi hapsetme özelliğine sahip krem ve maskeler kullanarak cilt bariyerinizi nemlendirebilir ve güçlendirebilirsiniz. Garnier Nem Bombası yüz maskesi, cildinizdeki hassasiyeti azaltır ve cilde ferahlık verir. Cildinize ihtiyaç duyduğu nemi sağlayan Garnier Nem Bombası yüz maskesini ve yoğun nemlendirici etkisi ile cilde tazelik ve sıkılık kazandıran Neutrogena Hydro Boost yoğun nemlendiriciyi maskeyi Rose Makyaj’ da bulabilirsiniz. Cilt için gerekli nem sağlanmadığında ve kuruluk meydana geldiğinde cilt yaşlanma belirtilerini daha çok göstermeye başlar ve canlılığını kaybeder. Cilt kuruluğuna ve matlaşmaya karşı en etkili içeriklerden birisi hyaluronik asittir. Cilde dolgun bir görünüm veren ve cildi nemlendiren hyaluronik içeriğine sahip maskeler ile cildinize hak ettiği değeri kazandırabilirsiniz. L’oreal Paris Hyaluran Uzmanı cilt dolgunlaştıran nemlendirici maske, cildi 24 saat boyunca nemlendirerek sıkılaştırır ve dolgunlaştırır. Nivea Urban Skin nemlendirici kağıt maske içeriğindeki hyaluronik asit ve aloe vera ile cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirir ve ciltteki kuruluk izlerini azaltır. Yenilenmiş, neme doymuş ve tazelenmiş bir cilt için Rose Makya’ daki nemlendirici ve besleyici maske çeşitlerine göz atmayı unutmayın.
 

Rose Makyaj Nemlendirici Maskeleri Cilt Kuruluğuna Son Verin

 
 
Cilt kuruluğu ile mücadele etmede cilde düzenli bakım yapmak çok önemlidir. Özellikle cildi yoğun şekilde nemlendiren maskelerin çok büyük işlevi vardır. Nem maskelerini aylık ya da haftalık olarak yapmaya özen göstermelisiniz. Cilt kuruluğuna yönelik olarak uygulanan maskelerin içeriğinde alkol olmamasına ve doğal içerikli olmasına dikkat etmelisiniz. Diadermine Hydralist detox maske cildinizi kirden arındırır ve cildinizdeki gerginlik hissinin giderilmesine yardımcı olur. İçeriğindeki hyaluronik asit ve yeşil çay özü ile detox etkisi yaratan ve cildi yoğun şekilde nemlendiren Nivea urban 1 dakikada nemlendirici detox maske, gözenek oluşumunu da engeller. Black & Red Argan Killi yüz maskesi formülünde bulunan kil sayesinde cildi derinlemesine temizler ve gözenekleri arındırır. Kızarık, kuru ve hassas ciltler için son derece uygun olan maske cildin parlaklığını arttırır. Nemlendirici kağıt maskeler, soyulabilir maskeler ve yıkanabilir maske çeşitleri ve çok daha fazlası Rose Makyaj’ da.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.