Ağda Çeşitleri Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?
Ağda Çeşitleri Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?
Ağda, geçmişten günümüze çam reçinesinden yapılmış bal mumu yapısında bir maddeyle istenmeyen kılların kökünden alınmasını sağlar. Yıllardır kullanım alanları ve bölgelere göre çeşitleri geliştirilmiştir. Kılları kökünden aldığı için uzun süreli bir pürüzsüzlük için oldukça tercih edilir. Peki, ağda çeşitleri nelerdir?
Sir Ağda
Çam sakızı ağda dışında genel olarak ağda çeşitleri içerisinde bulunan, çam reçinesinden yapılan, şekersiz, bal mumu yapısında bir maddedir. Akışkan ve yapışkandır. Genellikle ısıtıldığında iyice akışkan hale gelir ve şekersiz yapısından dolayı ağda çeşitleri içerisinde en çok tercih edilen maddedir.
Ağda Çeşitleri Nelerdir?
Çeşitleri ekonomik açıdan, kullanım yerleri ve alanları olarak değişkenlik gösterir. Madde madde ağda çeşitleri ve kullanımları nelerdir göz atalım.
Ağda Çeşitleri Başlıcası ve Atası Çam Sakızı Ağda
Yıllardır babaannelerimizde gördüğümüz, ağdaların atası çam sakızı ağda, %100 doğal içeriklerden üretilmiştir. Bir kabın içerisinde bulunan ağdanın, cezve ya da küçük bir tencere içerisinde bulunan sıcak su ile ısıtılması sayesinde akışkan hale gelir. Oldukça ekonomiktir. Cildi besler ve nefes almasını sağlar. Şeker barındırması sebebiyle kıl köklerini besler.
Kolayca Ulaşılabilen Sir Ağda Bantları
Sir ağdanın herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duymadığı, iki bant arasına sıkıştırılmış sir ağdanın ovularak yapıştırılabilir hale getirilmesi ile kullanılır. Bantların yapısı gereği kopma ya da yırtılma yaşanmadan istenmeyen kılları kökünden alır. Ağda çeşitleri arasında pratik bir bakım sağlar. Hassas bölge ve yüzünüz için pudralı sir ağda tercihini yapabilirsiniz. Sitemizde bulunan hassas ciltler ve yüz için tasarlanmış Biowet Sir Ağda Yüz Bandı Pudralı ile yüzlerdeki en minik kıllara kadar kurtulma sağlar. Her cilt tipine uygun ağda çeşidi bulmak mümkündür.
Roll-On Diğer Adıyla Kartuş Ağda
Günlük hayatımızda istenmeyen kıllardan kurtulmak için bazen zamanımız hatta enerjimiz olmayabilir. Ancak o an için ihtiyacımız olduğunu düşünebiliriz. Kartuş ağdalar, ağda çeşitleri arasında oldukça pratik bir yöntem sayılabilir. Her cilt tipine ve bölgeye uygun sir ağdalarıyla, hızlı bir kurtulma yöntemidir.
Dikdörtgen yapılı içi sir ağda dolu kartuşlar, kendi makinesi ya da sıcak su yardımıyla ısıtılabilir ve roll on başlığıyla sürülebilir hale getirilir. Kendine ait makinesi kartuş içindeki sir ağdanın kısa sürede ısınmasını ve sıcak kalmasını sağlar. Kıl köklerinin çıkış yönüne doğru sürülerek gerçekleştirilir. Ağda bezleri yardımıyla çekilir. Uzun süreli pürüzsüzlük sağlar. Sitemizde bulunan kartuş Egesir Azulen Roll-on Ağda çeşidini uygun fiyatlarla edinebilir, uzun süreli kullanım sağlayabilirsiniz.
Kalıp Ağda – El Ağdası
Herhangi bir banda, ekstraya ihtiyaç duymayan ağda çeşitlerinden biri olan kalıp ağda, makinesi ya da yine sıcak su yardımıyla ısıtılabilir. Tahta spatula ile istenilen bölgeye kolaylıkla sürülebilir. Hava ve cilt ile temas eden ağda çeşidi, donmaya başlar ve kılları sıkıştırır. Ardından elinize yavaş yavaş çekebilirsiniz. Hassas bölge ve yüz için idealdir. Tahrişe yol açmadan kullanım sağlar. Kullanımı ve ulaşımı oldukça rahat olan ağda çeşitleri içerisindedir. Aşırı ısıya ihtiyaç duymaz.
Boncuk Ağda
Küçük küçük ağda parçacıkları halinde olan ağda çeşitlerindendir. Sıcak su yardımıyla ısıtılıp akışkan hale getirilir. Kullanmak istediğiniz bölgeye spatula yardımıyla sürüp elinizle kıl köklerinin tersine doğru çekerek işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Ağda çeşitlerine kabaca göz attık. Peki, hangi cilde hangi sir ağda kullanılmalı, sir ağdaların renklerinin anlamı ve alanları nelerdir inceleyelim.
Sir Ağda Çeşitleri
Vivet Yeşil Azulen Kalıp Ağda
Genellikle tercih edilen bu ürün her cilt tipine uygundur. Kılları kökünden alır. Şekersiz yapıdadır. Bu yapı sayesinde kıl köklerini beslemez. Uzun süreli pürüzsüzlük sağlar. %100 doğal çam reçinesi ile üretilmiştir.
Vivet Pembe Pudralı Kalıp Ağda
Hassas ciltlilerin vazgeçilmezi sir ağda çeşitleri içerisindedir. Hassas bölgeler için kullanılır. Pudralı yapısıyla acıyı ve olası tahrişi en aza indirger. Cildi besler. Şekersiz sir ağdadır, uzun süreli kullanımda kıl köklerini inceltir.
Vivet Sarı Naturel Kalıp Ağda
En sert kıl köklerinin alınması amaçlanmıştır. Erkeklerin genellikle tercih ettiği ağda çeşitleri içerisindedir. Acıyı minimuma indirir. Hassas ciltler için kullanımı zor olabilir. Şekersiz içeriği ile kıl köklerini beslemez, uzun ve düzenli kullanım sonrasında kıl köklerinde gözle görülür bir azalma ve incelme görülür.
Vivet Siyah Kalıp Ağda
Peeling yapılı, siyah ağda hem istenmeyen kılları hem de istenmeyen siyah noktaları çeker alır. Her cilt tipine uygun kullanım sağlar. Hassas bölgeler için kullanımı uygundur. Cildi onarıp nemlendirir. Ölü derileri beraberinde alır. Diğer ağda çeşitleri gibi şeker barındırmaz.
Ağda Nasıl Kullanılır?
Ağda çeşitleri kullanımı oldukça farklıdır. Ancak genel hatlarıyla ısıtılan ağda, temizlenmiş ve kurutulmuş cilde, kıl köklerinin çıkış yönüne doğru sürülür, ardından ağda bezi yardımıyla tersine hızlıca çekilir.
Ağda sonrası su temasından kaçınılmalıdır. Ağda temizliğinde yağlı mendiller kullanılmalıdır. El ağdası ve çam sakızı ağda, ağda bezine ihtiyaç duymayan ağda çeşitleri içerisindedir. Ağdanın en önemli özelliklerinden biri batık oluşumunu engellemesidir.
Ağda Çeşitleri ve Fiyatları
Ağda çeşitleri ve fiyatları, biçimlerine göre değişkenlik gösterir. %100 doğal ağdalar ulaşımı kolay olması ile ekonomik olarak da kolaylık sağlar. Kartuş ağda ya da kalıp ağda gibi uzun süreli ağdalar belli bir ekipmana ihtiyaç duyabilir. Ancak uzun süreli kullanım sağladığından uzun vadede rahatlık sağlar. Sitemizde, %100 doğal içerikli ağda çeşitleri ve uygun ağda fiyatları sizlere sunuluyor.